Home Henkilökuva
Henkilokuva PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Tuesday, 16 September 2008 11:58

HENKILÖKUVA / C-H FREY


Carl-Harry Frey on Ypäjällä asuva esteratsastuksen ammattilainen. Carli on kouluttanut lukuisia nuoria hevosia vaativalle tasolle esteratsastuksessa. Hevoset Gelato Rosson, Indiran, Julio Nld:n ja Doppsko Cool Jazzin hän on kouluttanut kansainväliselle tasolle asti. Carli on suorittanut ratsastuksenopettajan erikoisammattitutkinnon (master), näyttötutkintomestarikoulutuksen sekä II-tason valmentajatutkinnon esteratsastuksessa.

Carli toimii asiantuntijana hevosalan eri osa-alueilla: Hän opettaa esteratsastusta Harjun Oppimiskeskuksessa ja Axxell Brusabyssä monimuotokoulutuksessa oleville ratsastuksenohjaajille ja -opettajille. Carli toimii hevosalan näyttöjen vastaanottajana edellämainituissa oppilaitoksissa sekä Hevosopistolla Ypäjällä. Lisäksi hänellä on valmennettavia eripuolella Suomea. Carli toimii Suomen Ratsastajainliiton I-tason valmentajien kouluttajana. Hän  on Suomen Hippoksen Orilautakunnan jäsen ja estetuomari ja on jo useana vuonna ollut  irtohypytystuomarina Ratsujalostusliiton Kyvyt Esiin- tapahtumissa. Viimeaikoina hän on perehtynyt syvällisemmin lineaariseen profilointiin.

 

Miten kaikki alkoi.. ?

Isä vei perheen kokeilemaan ratsastusta Carlin ollessa 9-vuotias. Siitä lähtien Carli on ollut hevoskärpäsen purema. Alkuun poika ratsasti ratsastuskoulussa Hoggaisissa Paraisilla Pette Sandbackan opissa kunnes perhe muutti isän työn vuoksi Englantiin. Suomeen palattuaan Carli harrasti tramboliinilla hyppimistä kunnes ajautui taas hevosten pariin Turussa. Ratsastaminen ja kilpaileminen Artukaisten opetushevosilla jatkui kunnes 17-vuotiaan Carlin ja Suomessa syntyneen ori Damingon tiet kohtasivat. Carli kilpaili Damingolla kenttäratsastuksessa saavuttaen sekä junioreiden että nuorten ratsastajien SM-kultaa. Lisäksi ratsukko edusti Suomea kolmesti PM-kilpailuissa.

Armeijan jälkeen Carli vietti kesän Tanskassa ratsastamassa myyntitallilla ja samaan aikaan valmistautui hotelli- ja ravintola-alan opintoihin. Suomessa alkoi yhteistyö ruuna Amorandin kanssa jolla tuli sijoituksia ja voittoja 130-tasolla seuraavina vuosina.

1992 Carli sai työpaikan hotellinjohtajana Kaakkois-Suomesta ja samana vuonna löytyi Ypäjän Hewosmarkkinoilta Gelato Rosso. Parin vuoden jälkeen lupaavalta tuntunut uraputki sai jäädä ratsastuksen ja hevosten tultua etusijalle. Oli aika keskittyä hevosten valmentamiseen ja kilpailemiseen.

Gelato oli suurisydäminen suvuton suuren kapasiteetin omaava 4-vuotias ihmeruuna. Se ei osannut laukata, mutta hypätä se osasi ja myös halusi! Gelato on opettanut Carlille mitä on kilparatsastus ja isojen luokkien hyppääminen. Ratsukko kilpaili kansainvälisesti Pietarissa, Riikassa ja Tallinnassa sekä mm. useat SM-kilpailut Suomessa. Kansainvälisistä kilpailuista paras tulos oli 1998 Tallinnan World Cupin voitto 150-tasolla. Tämän lisäksi tuli lukuisia kansainvälisiä sijoituksia 150-tasolta ja mm Finnderbyn pääluokan 3. sija ja 5. sija. Hallimestaruuksissa ratsukko sai hopeaa vuonna 1998. Carli ja Gelato ovat olleet palkintojenjaossa myös Haminan Bastionissa.

Muita menestyneitä kilpakumppaneita vuosien varrelta ovat olleet mm. Furiosa Dessa , Karabah ja Doppsko Cartaxo.

Vuosien saatossa hevosmiehelle on kertynyt paljon kokemusta kilpailemisesta ja erilaisista hevosista.

 

 Tänään

Tänään Carli asuu Ypäjällä Kartanonkylässä ja hoitaa omaa tallia ja puutarhaa sekä treenaa hevosia ja ratsastajia yhdessä vaimonsa  Susun  kanssa. Euroopan hevostapahtumissa käydään pari kolme kertaa vuodessa katsastamassa uudet tuulet ja huippuhevoset niin esteratsastuksen kuin estejalostuksenkin saralla.

Last Updated ( Tuesday, 07 July 2015 12:38 )
 

Valid XHTML and CSS.